Segona edició del Cicle feminista de l'EADTarragona: Som Natura
![Segona edició del Cicle feminista de l'EADTarragona: Som Natura](/eadt/sites/eadt/files/data/media/topics/som-natura_2.jpg)
Un segon cicle on el col·lectiu feminista Up-Art reflexiona sobre el canvi climàtic i les conseqüències de la nostra societat.
Podreu seguir les conferències en directe des del nostre canal de Youtube: EADT VÍDEO
Ens trobem en un moment de canvi d'era, hem arribat a l'Antropocè, ens hem definit com a agents geològics capaços d'afectar el nostre hàbitat. Des de l'eco-feminisme, reflexionem sobre el canvi climàtic.Les nostres accions, tenen un efecte directe en el futur. Hem acabat els recursos de la terra.El sistema capitalista a convertit la natura en una producció, situant-la fora de la política.I ara què? recuperem el concepte de Mare Terra i la cura entre els humans i no humans? o acceptem el nostre futur com a espècie dominant i depredadora, capaç de destruir fins i tot la casa on habitem?
Us proposem tres conferències de tres artistes.
La Cecília Bofarull parla de les conseqüències de la societat en que ens trobem, parlant de la seva malatia, l'art i la cerca de com poder viure. La Blanca Callén com a teòrica i investigadora ens aportara la part activista explicant-nos les seves accions i reflexions. Per acabar, la Gabriela Bettini, amb les seves pintures, uneix ciència i art i planteja una recerca en la història de les dones i el vincle d'aquestes amb la terra, recuperant el concepte de diversitat.
Cecília Bofarull
29 de gener 2021
12h telemàtica
Me quiero vivir', és la crónica de Cecília Bofarull sobre la seva convivència amb el càncer. No és només un diari d'emocions, sinó sobretot un relat de viatge, exploració i descobriment íntims a través de la imatge i la paraula. L'autora il·lustra estats d'ànim i sentiments amb taques de colors-evocadores i precises-i les acompanya amb reflexions personals espontànies, vívides i profundament humanes. Sincer, ple de coratge i esperança, aquest dietari testimonia la seva lluita, que és la de tants contra la malaltia. I és que, com assenyala el prestigiós oncòleg doctor Josep Baselga en el pròleg, Cecília Bofarull ha decidit «afrontar la seva malaltia ajudant també als altres».
Blanca Callén
11 de febrer 2021
12h telemàtica
És investigadora i docent en l'àrea dels estudis socials de la ciència i la tecnologia i l'acció política col·lectiva. En els últims anys ha treballat sobre les escombraries electròniques i els residus en un context d'emergència climàtica. El seu treball beu de metodologies participatives, el pensament crític i eco-feminista. Imparteix classes en el grau de Psicologia de la Universitat de Vic i en el Màster de Reptes filosòfics contemporanis de la UOC. És cofundadora i membre actiu de l'Associació Restarters BCN, dedicada a l'impuls d'alternatives a l'obsolescència planejada i a el foment de la cultura de la reparació per a la transició ecològica i econòmica de Barcelona.
Gabriela Bettini
4 de març 2021
12h telemàtica
Cortesia de la artista i Sabrina Amrani. © Juan Millas. És una artista multidisciplinària hispanoargentina que treballa amb pintura, dibuix, vídeo i instal·lació. Ha estat reconeguda per unir la investigació pictòrica amb el compromís amb els Drets Humans, així com per emfatitzar la distància entre la història oficial i els relats personals.
La imatge del cicle l'ha realitzat l'ex-alumna de gràfica publicitària Clara Calabuig.
Podeu veure treballs seus al seu perfil d'instagram: @ladyblue_claire