Pasar al contenido principal

Un col·lectiu de docents de l’EADT impulsa un cicle feminista per reflexionar sobre el paper de la dona en l’art i la societat

03 Febrero 2021
Un col·lectiu de docents de l’EADT impulsa un cicle feminista per reflexionar sobre el paper de la dona en l’art i la societat
El testimoni de la dissenyadora Cecília Bofarull inaugura la segona edició del cicle de conferències que enguany se celebra virtualment fins al 4 de març per Youtube

Del 29 de gener al 4 de març, el col·lectiu ha organitzat el segon Cicle Feminista de conferències “Som Natura”, enguany en format virtual.

Un grup de professores i professors de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Tarragona (EADT) forma el col·lectiu Up-Art, creat al 2019, per aprofundir en temàtiques relacionades amb el feminisme. El col·lectiu va sorgir amb la intenció d’ampliar les activitats que es realitzaven amb motiu del Dia de la Dona i amb l’objectiu de crear un espai de diàleg entre el professorat i l’alumnat mitjançant diverses activitats.

El professorat implicat en aquest projecte pretén “potenciar el pensament i el coneixement”, tal i com explica la professora de l’EADT i impulsora d’Up-Art, Núria Anguren.

“L’art el que fa és que permet visibilitzar tot allò que és invisible a la societat”, afegeix.

El cicle ha estat inaugurat aquest divendres amb una conferència de Cecília Bofarull, dissenyadora, ex alumna de l’EADT i que lluita contra el càncer des de fa vuit anys. El director del centre, Daniel Uzquiano, ha estat l’encarregat de fer la connexió i l’emissió des de l’EADT i les professores Bet Díez i Núria Anguren, han presentat l’acte i han donat pas a la ponent. Cecília Bofarull ha explicat la seva trajectòria, des dels seus inicis en el disseny gràfic l’any 1999 fins al dia en què es va assabentar que patia càncer de mama, i com això l’ha portat a iniciar un nou procés creatiu amb aquarel·les.

Amb prop de 300 visualitzacions, el seu relat ha estat emotiu i un exemple de superació, així li han fet saber algunes de les persones que han seguit la conferència en directe.

A dia d’avui, Bofarull segueix lluitant contra la malaltia; té 3038 seguidors a Instagram; ha publicat el llibre 'Me quiero vivir'; ha estat nominada a un Goya per protagonitzar un documental sobre el càncer, i segueix creant art.

El cicle continuarà l’11 de febrer, amb la visió activista de la investigadora Blanca Callén i, el 4 de març, Gabriela Bettini el tancarà amb una conferència sobre la història de les dones i el seu vincle amb la terra, recuperant el concepte de diversitat. Ambdues xerrades es podran seguir en directe aquí, on també es pot recuperar la conferència de Cecília Bofarull.