Amb l'objectiu de liderar la regió de la Catalunya Sud, la Diputació de Tarragona participa en diversos projectes transversals, que també impulsa i coordina, en cerca del bé comú de les persones que viuen a la demarcació. Amb els objectius de desenvolupament sostenible i l'Agenda 2030 com a horitzó, impulsem projectes en diferents àmbits d'actuació.
Apostem per una regió influent i competitiva. Perseguim el desenvolupament d'una societat igualitària i inclusiva, diversa en la seva distribució territorial. Volem ser un motor econòmic i social que permeti una transformació de la demarcació cap a un model de creixement respectuós i sostenible amb el medi ambient i amb les persones.
Projectes Next Generation
El Fons NextGenerationEU és un instrument aprovat el 21 de juliol pel Consell Europeu que té com a finalitat contribuir a la reconstrucció dels membres de la Unió Europea, reparant els efectes econòmics, socials i sanitaris de la pandèmia de la COVID-19 i alhora impulsar la transició ecològica i digital dels països de la Unió Europea.
En el marc del Fons NextGeneratioEU, el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència espanyol suposa l'articulació d'una sèrie d'inversions i reformes dirigides a augmentar la productivitat i el creixement económic, avançant cap a una Espanya més verda, digital i inclusiva, amb més cohesió social i territorial, i sense bretxes de gènere.
Projectes d’especialització i competitivitat territorial (PECT)
Els PECT, Projectes d’especialització i competitivitat territorial, són iniciatives que impulsen agents del territori i lideren les entitats públiques locals per promoure actuacions que contribueixin a la transformació econòmica del territori i que tinguin un fort component d’innovació. Des de la Diputació liderem actualment tres d’aquests projectes, que compten amb el finançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), qui contribueix a la correcció dels desequilibris regionals dins de la Unió Europea.
La baronia d'Escornalbou
Des de la Diputació de Tarragona i la Generalitat de Catalunya, copropietàries del castell monestir i de la muntanya, s’estan duent a terme diferents actuacions per dignificar i millorar el castell monestir d’Escornalbou i el seu entorn.
Escornalbou Reneix
Xarxa de calor de proximitat
Un projecte que fomenta la instal·lació de xarxes de calor alimentades amb biomassa forestal en equipaments municipals. L'objectiu és afavorir l'economia circular i alimentar les calderes aprofitant la matèria orgànica que generen els boscos de l'entorn.
Calor de proximitat
Projecte Aula Plus
El projecte de valorització i adequació de l’immoble propietat de la Diputació de Tarragona al Passeig Boca de la Mina de Reus, té la vocació de servir de model per a les administracions locals, les empreses i els particulars en l’esforç compartit d’augmentar l’eficiència energètica de les edificacions així com per incrementar les actuacions que permetin la reducció de l’impacte del CO2.