Projectes transversals

L'Auditori Diputació acull la conferència final del projecte europeu RESETTING, que ha impulsat la transformació digital i ecològica de pimes turístiques

El projecte, coordinat pel centre tecnològic Eurecat, ha implementat la transformació digital i ecològica de 60 petites i mitjanes empreses turístiques europees, 14 de les quals pertanyen a la demarcació de Tarragona, que, en total, han rebut més de mig milió d’euros en subvencions
  • Publicat24/05/2024

El projecte europeu RESETTING, coordinat pel centre tecnològic Eurecat, ha implementat la transformació digital i ecològica de 60 petites i mitjanes empreses turístiques europees, 14 de les quals pertanyen a la demarcació de Tarragona, que han rebut més de mig milió d’euros en subvencions, en total, per millorar la seva resiliència i sostenibilitat mitjançant la integració de tecnologies innovadores.

Els resultats del projecte s’han avançat en la conferència de final del projecte celebrada aquest dijous a l’Auditori Diputació, a Tarragona, amb la participació de les vuit entitats sòcies del consorci RESETTING, organitzacions i empreses del sector turístic. L’esdeveniment ha estat inaugurat pel vicepresident primer del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Eduard Rovira i el gerent territorial Catalunya Sud d’Eurecat, Ignasi Papell, i ha comptat amb la participació de l’Oficial del Projecte Resetting i assessor de Projectes del Consell Europeu d’Innovació i l’Agència Executiva de Pimes (EISMEA), Ricardo Aguado.

Durant la seva intervenció, el vicepresident primer del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Eduard Rovira, ha assenyalat que “una de les línies d'actuació del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona és el suport a la indústria turística de la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre i als nostres municipis en la transició ecològica i digital. És en aquesta línia on s'emmarca el projecte RESETTING, un projecte que vam gestar des de la Diputació i que des del primer moment vam estar convençuts que Eurecat era l'actor idoni per al seu lideratge i desenvolupament”. “Ser avui aquí és per a la nostra institució una satisfacció per la feina ben feta per part de tots els socis del projecte a favor de la millora de les nostres destinacions turístiques", ha destacat Eduard Rovira.

“Durant els últims trenta mesos hem distribuït més de mig milió d’euros en fons per recolzar la seva transició verda i digital a seixanta pimes turístiques, meticulosament seleccionades a través de tres convocatòries, d’Espanya, Albània, Grècia, Portugal i Itàlia, a les quals hem transferit una visió tangible i realista dels beneficis que les eines tecnològiques els podien atorgar”, ha indicat el coordinador del projecte RESETTING i responsable de Partenariats Globals i Innovació Turística de Consultoria tecnològica d’Eurecat, Ignacio de las Cuevas. A més, “hem establert una comunitat en línia on els nostres beneficiaris i agents externs interessats, poden accedir a les eines de turisme sostenible i altres recursos que hem desenvolupat sobre la base d’un codi obert”, ha detallat Ignacio de las Cuevas.

El projecte RESETTING, cofinançat pels fons de la Unió Europea per a la Competitivitat de les Empreses i les Petites i Mitjanes Empreses (COSME de les sigles en anglès), ha acompanyat a les empreses en la prova i la integració de solucions innovadores digitals per a reduir càrregues innecessàries en la seva activitat, optimitzar la qualitat de l’experiència turística, i contribuir a la descarbonització del turisme i al creixement econòmic inclusiu.

La conferència final del projecte RESETTING, amb més d’un centenar de participants tant presencials com en línia, ha traslladat els principals resultats i impactes de la iniciativa al sector, ha afavorit la creació de sinergies i l’intercanvi de bones pràctiques entre els participants. A més, l’acte ha comptat amb una sessió inspiradora sobre les cadenes de valor als sectors de les indústries creatives a càrrec de la directora interina de la filial Sud-Oest de l’European Institute of Innovation & Technology (EIT) Cultura i Creativitat, Àurea Rodríguez.

Durant la conferència, cinc pimes turístiques dels països participants han compartit els coneixements i la seva experiència en el marc de la iniciativa, i s’han conegut les solucions innovadores implementades pel projecte en una sessió de demostracions d’aquestes eines de turisme intel·ligent.

Finalment, ha tancat la jornada una taula rodona de debat amb la participació de l’EISMEA i representants d’altres projectes finançats per la convocatòria COSME centrats en el sector turístic com Tourism4.0, ST3ER, EU Digitour i EURO Emotour.

A la demarcació de Tarragona, el consorci RESETTING compta com a socis amb la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la Província de Tarragona i l’Associació Clúster TIC Catalunya Sud, i amb el suport de la Diputació de Tarragona.

Aquest projecte transnacional, liderat per Eurecat i finançat per l’Agència EISMEA de la Unió Europea a la convocatòria COSME, compta amb la participació de vuit socis de cinc països europeus que fomenten la col·laboració entre institucions del coneixement, associacions empresarials i organitzacions públiques, per estimular la innovació en el sector turístic i rellançar models de negoci de turisme intel·ligent i sostenible a Europa.

Conferència final del projecte  RESETTING
Conferència final del projecte RESETTING
Projecte RESETTING
Projecte RESETTING