L'alpinista català Oriol Baró (Taüll 1979) ha donat el tret de sortida, aquest dijous, al Cicle de Muntanya 2020, amb la conferència Alpinisme d'aventura. Pirineista, alpinista, guia de muntanya i formador de guies, Baró ha assolit vies importants als Andes, l'Himàlaia, els Alps i els Pirineus. També ha realitzat ascensions inèdites a la Patagònia. A la primera sessió del Cicle, Baró ha compartit amb el públic assistent la seva passió per l'alpinisme i l'entusiasme en la lluita per potenciar la cultura de muntanya. El mes de setembre del 2019 Oriol Baró va patir un greu accident mentre escalava a la zona de Cavallers, a la Vall de Boí. Va rebre l'impacte d'un gran bloc de granit i arran de l'accident s'ha hagut de sotmetre a una operació i greus lesions a la columna i el tòrax.
Reconeixement a la trajectòria de l'escalador Joan Cerdà
Durant la conferència inaugural, celebrada aquest dijous a l'Auditori Diputació, la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, ha lliurat el reconeixement Cicle de Muntanya 2020 a l'escalador català de 81 anys, Joan Cerdà. La menció vol reconèixer els valors, dedicació i trajectòria d'aquest escalador per la seva important empremta en el món de l'escalada en particular i del muntanyisme en general.
Membre del Grup d'alta Muntanya (GAM) del Club Muntanyenc Barcelonès i de la Secció d'Alta Muntanya del centre Excursionista de Terrassa, Cerdà ha obert vies per tot el món, amb primeres de referència a Montserrat, Pirineus, Pedraforca i Cadí. Ha escalat muntanyes arreu del món: Les Dolomites, a la Patagònia, als Andes peruans o a Groenlàndia.
El Cicle de Muntanya 2020, organitzat per la Diputació de Tarragona en col·laboració amb Anima't, oferirà fins al 26 de març conferències a càrrec de reconeguts escaladors i alpinistes. Les sessions tindran lloc tots els dijous a les 19 h a l'Auditori Diputació (C. de Pere Martell 2, Tarragona). L'entrada és gratuïta amb invitació, que es podrà recollir una hora abans de cada sessió al mateix recinte.
L'activitat, que compta amb la participació de destacats muntanyencs de renom internacional, es dedica enguany a diferents modalitats i esports de muntanya com l'alpinisme d'aventura, l'esquí extrem o l'escalada en gel i vol potenciar les vivències d'aventura personal sota el lema: L'excel·lència en l'aventura.
El 27 de febrer tindrà lloc la segona sessió del cicle amb Patagònia fins a l'arrel. Torre Central del Paine, a càrrec de l'alpinista, escaladora, guia de muntanya, actriu, periodista i model publicitària, Fátima Gil. El 5 de març serà el torn de Krzysztof Wielicki (Polònia 1950) amb la conferència La meva elecció. El 12 de març, l'alpinista, explorador i instructor d'alpinisme i escalada Rafa Vadillo oferirà la conferència Territoris inexplorats, gel i nòmades a l'Àrtic rus. El 19 de març tindrà lloc la conferència Muntanyes de llibertat, a càrrec de l'alpinista, escalador i especialista en salt base, Carlos Suárez.. El cicle es clourà el 26 de març amb la conferència Valhalla. La conquesta del sostre més gran del món a la Xina, a càrrec de l'escalador català Edu Marín.
Trobareu tota la informació sobre el Cicle de Muntanya 2020 a www.dipta.cat/ciclemuntanya.