Diputació de Tarragona
El nostre paper de soci coordinador del projecte SOULFOOD ens ha permès donar suport als agents del nostre territori que treballen per impulsar la sostenibilitat del sector agroalimentari i ajudar a iniciatives socials en la gestió de la pèrdua d'aliments, així com facilitar els intercanvis i complementarietats amb altres regions europees i organitzacions que s'enfronten als mateixos problemes que nosaltres. També liderem el paquet de Comunicació, per garantir que els resultats i impactes del projecte es difonguin àmpliament als agents interessats del nostre consorci.
Ajuntament de Reus
Els aliments recuperats es destinen al Menjador Social del Centre Social El Roser i a les 15 entitats socials que formen part de la Xarxa de Distribució d'Aliments de la ciutat. Els usuaris d'aquesta xarxa han estat derivats per un professional de l'àmbit social, tenint en compte les necessitats de cada família. Durant l'any 2023 es van atendre prop de 6.142 persones agrupades en gairebé 2.500 famílies.
L'objectiu final és transformar els residus en recursos, tot aconseguint múltiples beneficis: la recuperació d'aliments, la millora de l'ocupació de les persones amb discapacitat que formen part del programa i la reducció de l'impacte ambiental i econòmic mitjançant la utilització dels aliments.
Aquestes línies de treball són totalment compatibles amb el projecte SOULFOOD, al qual podem aportar tota la nostra experiència alhora que aprenem de la manera de fer d'altres professionals del sector.
Per a REDESSA, participar en el projecte SOULFOOD és un gran i apassionant repte que esperem aportar el nostre granet de sorra. Com a empresa pública que treballa amb empreses des de l'any 1995, comptem amb un ecosistema de 1500 professionals i 150 empreses que poden ajudar a fer de SOULFOOD un projecte guanyador.
Els dos responsables del projecte són Neus Barberà i Daniel Duran. Per a tots dos participar per primera vegada en un projecte europeu és una oportunitat única d'aprenentatge.
Clúster TIC Catalunya Sud
Aquesta eina connectarà productors i entitats socials per coordinar el lliurament dels excedents de producció agrícola a les iniciatives socials. Actualment estem treballant amb l'equip de l'empresa que dissenyarà l'eina tecnològica en el seu desenvolupament, que tindrà en compte criteris de connectivitat i adaptabilitat, gestió operativa, gestió d'usuaris, accessibilitat, costos d'implantació, suport, formació, així com l'ús de recursos avançats, analítica i Business Intelligence.
Fundació Espigoladors
Encapçalant els nostres esforços dins del projecte hi ha el Danny Martínez, la Berta Vidal i la Raquel Díaz. El Danny, representant de la Fundació a Tarragona, manté grans connexions amb els socis catalans de SOULFOOD i productors locals de la zona. La Berta està especialitzada en pèrdues i malbarataments d'aliments, liderant la nostra recerca. La Raquel, la nostra directora, potencia el nostre equip amb coordinació i planificació estratègica.
Lithuanian Innovation Center
A més de fomentar el creixement d'empreses innovadores, aquí a LIC també implementem una sèrie d'iniciatives socials i de sostenibilitat. Aprofitant el nostre ampli coneixement i experiència en digitalització, participem activament en una infinitat d'esforços dirigits a assolir objectius més grans. Des d'aprofitar les tecnologies digitals per facilitar la innovació social fins a fomentar connexions més eficients entre els productors d'aliments i les iniciatives socials de distribució d'aliments, LIC està molt implicada en la creació d'un futur millor. Mitjançant el nostre enfocament innovador i col·laboració ens esforcem per fer canvis positius per a les generacions futures.
Digital Innovation Hub Agri-Food
"Els aliments uneixen a tots els del planeta. Per això també depèn de tots nosaltres fer el possible perquè la cadena de valor agroalimentària esdevingui una cadena de valor socialment responsable i innovadora”, diu la nostra CEO Kristina Šermukšnytė-Alešiūnienė. A més d'ella com a experta sènior, la directora de projectes Donatas Rimša i la cap d'esdeveniments, Edita Karvelienė, són les persones que dirigeixen l'equip en les tasques diàries de SOULFOOD.
Ajuntament de Roman
L'Ajuntament de Roman, dins del projecte SOULFOOD, col·labora estretament amb ONG i petits/mitjans productors per crear un suport i cooperació xarxa. Considerem que les associacions són essencials per coordinar els esforços, reduir el malbaratament d'aliments i garantir que els recursos i el coneixement es comparteixin de manera eficaç.
L'equip implicat en el projecte SOULFOOD dins de l'Ajuntament de Roman està format per especialistes de diversos camps. També comptem amb el suport de voluntaris comunitaris que organitzen reunions i tallers per informar i educar la comunitat sobre els beneficis del projecte i facilitar la col·laboració entre agricultors, petits productors i altres parts interessades.
ONG Boroume - Saving food saving lifes
Una de les àrees on Boroume vol augmentar el seu estalvi d'aliments és el sector agrícola i per això estem molt agraïts de formar part de SOULFOOD. Tenim experiència en la recol·lecció (aproximadament 30 t en 8 anys) però, en general, és bastant difícil estalviar i donar aliments dels camps de Grècia. Creiem fermament que les eines que crearà aquest programa donaran suport al nostre objectiu de facilitar la recollida per a tots els implicats.
Ens sentim afortunats d'haver après ja molt de la nostra col·laboració amb els nostres socis de SOULFOOD i estem segurs que al final d'aquest programa estarem en millors condicions per estalviar i donar aliments del sector primari a Grècia.