Darwin va ser l’home capaç d’explicar el mecanisme de l’evolució: és a dir, la selecció natural dels individus, el procés que, juntament amb altres factors, ha portat la vida al seu estat actual i que és responsable de l’estructuració i la diferenciació de les espècies de la Terra. Tot plegat es pot veure en una mostra que porta el segell de l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES).
Darwin compartia al principi les idees creacionistes de l'època. Però participar com a científic en un viatge a les illes Galápagos el 1831 ho va canviar tot
Darwin planteja una teoria evolucionista de les espècies basada en la selecció natural: atès que les poblacions naturals són variables, aquells individus que presentin unes característiques més adients per viure en un entorn determinat (més ben adaptats) sobreviuran i, per tant, transmetran aquestes característiques als seus descendents. Al contrari, els més mal adaptats a aquell ambient difícilment podran competir amb els primers, i els seus caràcters “poc adaptatius” moriran amb ells.
Al llarg del seu segle i mig d’existència, el darwinisme evoluciona gràcies a nous descobriments i a l'aportació de noves teories. Aquestes successives crisis mai no han debilitat la robusta idea de Darwin. Al contrari, l’han enriquit i matisat.
Característiques tècniques
Exposició versàtil, capaç d’integrar-se en un espai d’entre 80 i 130 m².
Composada per 4 mòduls metàl·lics de 3 x 2,40 x 0,50 m que fan de suport a lones tensades, configurant 8 parets gràfiques il·luminades.
No es necessita cap il·luminació especial ni potència elèctrica complementària.