Sostenibilitat

Olis d’oliva verge extra per despertar el paladar: les fires del Vendrell i de Móra la Nova oferiran tastos gratuïts amb producte guardonat als Premis CDO

Tindran lloc els dissabtes 15 i 22 d’octubre, respectivament. Les places són limitades i cal apuntar-s’hi amb antelació als estands de la Diputació de Tarragona instal·lats als recintes firals
  • Publicat13/10/2022

Els assistents a les fires del Vendrell i de Móra la Nova que ho desitgin podran comprovar de primera mà la qualitat dels olis verge extra de la demarcació guardonats en l’edició de 2021 dels premis CDO del Centre de Desenvolupament de l’Oli, impulsats conjuntament per la Diputació de Tarragona i l’Ajuntament de Reus. A tots dos certàmens s’hi organitzen tastos de franc amb la participació del Panell de Tast Oficial d'Olis Verges de Catalunya.

 

La primera cita serà aquest dissabte, 15 d’octubre, a les 11.00h, a la carpa del Zona Tast del recinte de la fira de Santa Teresa del Vendrell. El següent tast d’oli premiat en els premis CDO tindrà lloc el dissabte 22 d’octubre, també a les 11.00h, a l’estand de la Diputació de Tarragona de la fira de Móra la Nova. Les places són limitades, i cal apuntar-s’hi prèviament a l’estand de la Diputació de Tarragona. En el cas del tast de Móra la Nova, la inscripció també es pot fer enviant un correu a protocol@dipta.cat .

 

Els premis CDO guardonen anualment els millors olis d’oliva verge extra de les tres denominacions d’origen protegides (DOP) de la demarcació: Siurana, Terra Alta i Baix Ebre-Montsià. En l’edició de 2021 es van guardonar les cooperatives Agrícola i Secció de Crèdit Sant Josep, de Bot (afruitat verd amarg); Agrícola del Camp de Santa Bàrbara SCCL (afruitat verd dolç), i Agrícola Catalana i Secció de Crèdit de Godall SCCL (afruitat madur). En aquestes mateixes categories, van obtenir un accèssit, respectivament, els olis d'Identitat Extra Virgin Olive Oil, d'Horta de Sant Joan; de Vallespí Vidal-La Gaeta, de Vilalba dels Arcs, i de la Cooperativa Agrícola i Secció de Crèdit Terra Alta, de la Pobla de Massaluca.

 

El Centre de Desenvolupament de l’Oli treballa per al coneixement, promoció i revalorització de la cultura de l'olivera, mitjançant diferents iniciatives al llarg de l'any. La més destacada són els Premis CDO i les accions posteriors amb els olis guardonats, com aquests dos tastos a les fires multisectorials del Vendrell i de Móra d’Ebre.

Als tastos hi participa el Panell de Tast Oficial d'Olis Verges de Catalunya
Als tastos hi participa el Panell de Tast Oficial d'Olis Verges de Catalunya

Notícies relacionades