El Col·legi Públic d’Educació Especial Sant Jordi de la Diputació a Jesús (Tortosa) ha complert 50 anys al servei de l’educació especial i ho ha celebrat aquest dijous amb un acte que ha tingut lloc al mateix centre educatiu. La cita ha comptat amb la participació de l'alumnat i els professionals del centre i ha estat presidida per Noemí Llauradó, presidenta de la Diputació de Tarragona.
En el transcurs de l’acte, els participants han col·locat tot un seguit d’objectes, records i bons desitjos dins d’una “càpsula del temps” que han enterrat perquè aquest dia perduri en el temps. També han visitat una exposició de fotografies sobre la història del col·legi. La presidenta Noemí Llauradó ha felicitat els professionals del Sant Jordi per "mig segle de dedicació i servei a una causa tan important com és l'educació especial" i s'ha referit al centre com "un referent educatiu a les Terres de l'Ebre" en matèria d'educació especial i atenció a la diversitat.
La celebració dels 50 anys del Sant Jordi també ha comptat amb la participació de l’alcaldessa de Tortosa i vicepresidenta de la Diputació, Meritxell Roigé; del diputat delegat dels Centres d’Ensenyament, Jordi Cartanyà; del vicepresident de la Diputació Adam Tomàs i de la directora del CPEE Sant Jordi, Erica Fatsini. A l'acte també hi han pres part representants dels tres Centres d’Educació Especial que gestiona la Diputació de Tarragona a la demarcació.
Mig segle d'educació especialitzada i respectuosa amb les necessitats de l’alumnat
El CPEE Sant Jordi va iniciar la seva activitat l'any 1971 amb l'objectiu d'atendre infants i joves amb necessitats educatives especials de les quatre comarques de l'Ebre. Durant 5 dècades el centre ha crescut oferint una resposta de qualitat als alumnes, amb l'objectiu d'afavorir i facilitar la seva integració social i laboral. En aquests 50 anys han passat per l'escola un total de 500 alumnes.
Actualment, el Sant Jordi presta servei a 50 alumnes en edats compreses entre 3 i 21 anys i ofereix atenció especialitzada en les diferents etapes educatives tenint sempre en compte les necessitats i capacitats de cada persona. A més de l’educació infantil, primària i secundària, el Sant Jordi ofereix el Programa de diversificació curricular encarat a la transició a la vida adulta i l’Educació post obligatòria PFI (Programes de Formació i Inserció). El primer té com a objectiu afavorir l’autonomia en els àmbits personal, social i laboral a través d’aprenentatges vivencials i experiències quotidianes. El segon pretén facilitar l’accés de l’alumnat al món laboral mitjançant l’especialització.
Els Programes de Formació i Inserció (PFI) s’adrecen a alumnes d’entre 16 i 21 anys sense acreditació de l’etapa secundaria obligatòria (ESO) i amb motivació per cursar estudis post obligatoris bàsics amb formació teòrico-pràctica adaptada. Actualment, s'ofereixen dos PFI: el d’auxiliar de cuina i el d’auxiliar de muntatges en instal·lacions electrotècniques en edificis. Aquests programes permeten obtenir una certificació de les competències professionals adquirides.
Trobareu més informació sobre el CPEE Sant Jordi i el seu projecte educatiu i formatiu al web: https://www.dipta.cat/santjordi/