Amb aquesta assistència, els sol·licitants poden comptar amb el suport de la Diputació de Tarragona per portar a terme un mecanisme de Participació ciutadana, que inclourà:
Col·laboració i acompanyament en el disseny, la planificació i l’execució del mecanisme de participació ciutadana.
Assistència al grup motor de l’ens local en totes les fases del mecanisme de participació ciutadana, des del disseny incloent l’execució fins al retorn.
Assistència en l’ús de l’eina Decidim Catalunya.
Requisits d'accés al servei :
Cal que l’ens local tingui la intenció d’iniciar un mecanisme de participació ciutadana o bé que ja estigui portant a terme un procés participatiu. En el supòsit de l'assessorament descrit al punt 2 de la descripció de l’assistència (Assessorament d’un procés o mecanisme de participació durant tot el període temps necessari fins a la consecució de l’objectiu) els requisits per demanar el servei són els mateixos que per demanar la modalitat d'assistència per portar a terme un mecanisme de participació ciutadana:
Compromís polític per impulsar la participació ciutadana.
Compromís que l’eina tecnològica que utilitza l’ens local per desenvolupar els processos, i mecanismes de participació ciutadana és el servei DECIDIM CATALUNYA, proveït per part del Consorci AOC.
Compromís de destinar recursos personals necessaris per al correcte funcionament del procés o mecanisme de participació. S’entén que aquest compromís és efectiu si disposa de personal de l’ens local destinat a aquest àmbit d’actuació, en un mínim del 25% de la jornada laboral destinada a treballar aspectes de participació ciutadana.
L’ens sol·licitant ha d’acreditar que el personal destinat a l’execució del projecte de participació ha realitzat l’itinerari formatiu bàsic, o bé el compromís que el personal destinat al projecte realitzarà l’esmentada formació.
En el supòsit que per manca de recursos per part de l'Àrea de Concertació i Assistència Municipal, no es puguin atendre totes les sol·licituds presentades s’estableixen els següents criteris de priorització:
1. Prelació per la data de petició de l’assistència.
2. Grau d’experiència en l’execució de projectes de participació ciutadana.
3. Afavorir a aquells ens locals amb una menor població, d’acord amb el següent tramatge:
Municipis menors de 1.000 habitants.
Municipis entre 1.001 i 2.000 habitants.
Municipis entre 2.001 i 5.000 habitants.
Municipis de més de 5.000 habitants.