Intervenció Efímera a Temps de Flors Girona 2024
La història de Girona, Temps de Flors és també una història de joves emprenedors que el 1954 van decidir organitzar una primera edició del que van anomenar Concurso Exposición Provincial de Flores al Saló de Descans del Teatre Municipal. La bona resposta i l'interès de les persones que van visitar aquell espai aleshores els va empènyer a tirar endavant un esdeveniment que s'ha convertit en el gran festival internacional de Girona, una activitat que atrau gent d'arreu del món.
El festival va anar creixent any rere any, tant pel que fa a l'espai que l'acollia com per la implicació, cada cop major, de la ciutadania i el teixit social de la ciutat. Del Saló de Descans, que aquell primer any ja va quedar petit, es va passar a la Sala de Pergamins de la Biblioteca Pública i després al Monestir de Sant Pere de Galligants. Posteriorment, es va passar al convent i al claustre de Sant Domènec i més tard, ja es va començar a estendre per diversos patis i jardins del Barri Vell, com la plaça dels Jurats, el claustre de la Catedral o els jardins de la plaça de Narcís Figueras.
L'evolució del festival va viure un punt clau l'any 1979, quan es va organitzar per primer cop en nom de l'Associació dels Amics de les Flors i dels Jardins. Més endavant, l'any 1983, s'hi va implicar també l'Associació d'Amics de la Girona Antiga, que va aconseguir l'obertura de molts altres patis i jardins particulars que durant la resta de l'any romanien tancats al públic. El 1992 l'Ajuntament de Girona es va implicar definitivament en l'organització. La conjunció de tots aquests fets va suposar un salt qualitatiu i quantitatiu determinant per a la projecció del festival.
Fa més de sis dècades que Rosa Maria Labayen, David Marca i Josep Tarrés mantenen l'esperit tradicional de la reconeguda mostra floral, l'esdeveniment que enorgulleix a tots els gironins i gironines. Ells han aconseguit que sigui una icona imprescindible de la ciutat i és a qui es deu el veritable èxit de Girona, Temps de Flors.
Un any més l'Escola d'Art i Disseny de la Diputació a Reus hi ha partticipat, fent la seva intervenció efímera als jardins de davant dels Banys Àrabs, al casc antic de la ciutat. La instal·lació anomenada "Refugi" ens endinsa a un espai de protecció i acompanyament. Una proposta molt poètica que ha tingut molt bona acollida entre el públic. Els professors de l'escola Nacho Álvarez i Lídia Porcar han tutoritzat el projecte. I el professor Yuri Español ha dirigit la gravació del procés així com el resultat final amb l'alumnat de Gràfica Audiovisual Infografia 3D.