La Diputació de Tarragona organitza una trobada interregional amb l'objectiu de donar a conèixer i debatre reptes, propostes i bones pràctiques a escala europea per promoure l'economia blava sostenible i contribuir a generar noves oportunitats a la Catalunya Sud, així com impulsar l'establiment de relacions entre actors de diverses conques marines europees.
La trobada s'adreça a agents públics i privats de la Catalunya Sud i d'Europa, amb activitats de l'economia blava, tant en sectors tradicionals com emergents.
Informació sobre la jornada i programa aquí. Tindrà format híbrid, es podrà seguir presencialment i en directe en streaming.
Per ampliar la informació i inscripcions regioconeixement@dipta.cat
Dia: divendres, 10 de març de 2023
Horari: de 9.00 a 16.45h
Lloc: Ajuntament de Salou. Passeig del 30 d'octubre, 4. Salou
Programa de la jornada
9.15h Benvinguda del diputat de l’Àrea de Projectes Europeus i Regió del Coneixement de la Diputació de Tarragona
9.25h Introducció a la trobada
9.30h La visió europea: promoure l’economia blava sostenible:
Sra. Iglika Yakova, Subcap d’Estratègies de les Conques Marines, Unitat de Cooperació Marítima Regional i Seguretat Marítima, DG-Mare de la Comissió Europea (online)
10.30h Sessió 1. Promoure la innovació i la inclusió en el creixement blau sostenible: Estratègies de les conques marines europees. Taula rodona:
Rosario Allué Puyuelo, subdirectora general de Política Marítima, Control i Formació, Direcció General Marítima i Pesquera de la Generalitat de Catalunya. L’Estratègia Marítima de Catalunya.
Ina Agafanova, membre del Consell Directiu del Southeast Digital Innovation Hub, Burgas, Bulgària. El cas del Mar Negre.
Pia Todoskof, responsable de projectes de la Direcció de transformació econòmica regional. Servei de bioeconomia i alimentació de la Regió Haut-de-France. El cas del mar Atlàntic.
Paula Biveson, Project and Communication Advisor, Centrum Balticum, Turku. El cas del Mar Bàltic.
11.30h Pausa - cafè i networking
12.00h Sessió 2. L’economia blava com oportunitat de creixement sostenible i de cooperació interregional:
Erika Zavackienė, Innovation manager, Klaipėda Science and Technology Park, Klaipeda.
Nebi Kehaya, Director executiu, Fisheries Leader Approach Group Burgas-Kameno. El model de cooperació multiagent del mar Negre.
Mayte Corbino Pubill, CEO, Blue Ocean Nutrition. La visió d’una beneficiària última en relació a les oportunitats de la cooperació interregional.
13.00h Exemples de cooperació interregional en economia blava. Debat:
Paula Biveson, Project and Communication Advisor, Centrum Balticum, Turku. Exemples de cooperació interregional en economia blava. El projecte ReNutriWater.
Lila Perra, Department d’Estudis Marítims de la Universitat de Piraeus. El projecte BlueAir.
Marta Nel·lo, Professora del Departament de Geografia de la Universitat Rovira i Virgili i Alba Font, Investigadora del Departament de Geografia de la Universitat Rovira i Virgili . El projecte Blue spaces and coastal well-being.
14.00 a 15.00h Dinar networking
15.00h Javier Remiro, Àrea d’economia blava sostenible, Fundación Biodiversidad. Oportunitats de finançament vinculades a l’economia blava
15.30h Sessió de treball per a la constitució d’una xarxa interregional i generar possibles projectes sobre economia blava amb dimensió europea
16:15h Reflexions finals: Juan Antonio Duro, Vicerrectorat d’Economia, Infraestructures i Relacions Institucionals, URV
16.45h Cloenda