Els paisatges de la gastronomia
La gastronomia és un símbol, una mostra de la cultura i dels paisatges d’un territori.
En aquest curs es farà un recorregut pels paisatges alimentaris i la cultura culinària de la província i específicament del Delta de l’Ebre, així com pels productes culinaris i ingredients que es produeixen i s’elaboren a la zona.
Coneixerem aquests productes i ingredients, i aprendrem a avaluar-los sensorialment.
Observacions:
Aquest curs té una despesa de 12 € per alumne en concepte de material (utillatge i aliments), a lliurar a la docent.
Dirigit a: qualsevol persona interessada en conèixer el nostre patrimoni culinari i gastronòmic. No cal experiència prèvia en el món de la cuina.
* Si per circumstàncies alienes a L’Escola s’ha de suspendre 1 o diverses sessions de treball del curs es farà la devolució del import corresponent.
- Docent:
- Modalitat: Presencial
- Tipus de formació: Curs
- Durada: 12 h
- Places: 15
-
Lloc:
Escola per l'Art i la Cultura a Deltebre
Espai: Eliseo Vives (Biblioteca)
https://www.dipta.cat/municipi/deltebre
Programació: fitxa_16.pdf
- Conceptes de patrimoni alimentari i la cultura culinària.
- L’alimentació al Mediterrani
- Cuina de territori: cuinar el paisatge
- Cuina sensorial. Percepció sensorial i avaluació de les qualitats organolèptiques dels aliments
- Paisatges alimentaris del Delta de l'Ebre i de la província de Tarragona
- Productes de temporada i productes de proximitat
- Productes amb identitat pròpia
Objectius:
- Conèixer els principals paisatges gastronòmics de la província i el seu valor cultural i identitari.
- Donar a conèixer els aliments de qualitat diferenciada que es produeixen a les Terres de l’Ebre i província de Tarragona, i quines són les seves qualitats organolèptiques.