Multilabs. Tecnologies per la creació musical col.laborativa: generant connexions entre el món analògic i digital
- 29 juny 2023
- Hora: 16:00 h - 19:30 h
El desenvolupament de les tecnologies digitals en el camp de la música ha permès apropar-nos als processos de creació de formes diverses.
A través d'aquest taller convidem a participar en una experiència que, a més de despertar la curiositat personal i col·lectiva, permetrà connectar amb les arts des d'un enfocament creatiu i col·laboratiu.
Multilabs emergeix des d’una visió integradora dels llenguatges artístics i les connexions que hi ha entre ells. Es posarà en joc la imaginació sonora a un espai que es transformarà en un petit laboratori de creació artística.
Adolf Murillo
Castelló – València. Doctor en Educació per la Universitat Jaume I de Castelló. Llicenciat en música pel Conservatori Superior de Barcelona, tècnic superior en animació socio cultural, DEA en teoria i història de l'educació Universitat Jaume I de Castelló i espe cialista universitari en música electrònica i vídeo creació per la Universitat Politècnica de València. És funcionari de carrera pel cos de professors d’Educació Secundària i ha estat assessor en formació del professorat de la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana en l’àmbit artístic-expressiu. Actualment és professor de la Universitat de València a l’àrea de Didàctica de la Música.
Ha rebut importants premis dins del camp de la didàctica i pedagogia musical a nivell autonòmic i nacional entre els quals cal destacar: el primer premi de didàctica a la Universitat de Vic (Barcelona) el 2002; Premis d’innovació educativa de la Generalitat Valenciana 2004, 2006; Premi a Mestres i Professors, per la proposta col·lectiva: Com Sona L’ESO, 2010; Premi a Mestres i Professors Baldiri Reixac pel seu assaig pedagògic Diari d'una NO proposta 2016 i Premi al talent musical Bankia 2017 al millor projecte educatiu Musical del País Valencià.
Co-creador i investigador del projecte Aglaya: disseny de programari per a la creació musical col·laborativa. Coordinador i responsable de València Music Art Magnets, projecte finançat per la fundació Daniel i Nina Carasso a la convocatòria Claves (2016- 2019).
Ha estat investigador principal en el projecte Instrumentarium XX1 un R+D per a Grups Emergents subvencionats per la Generalitat Valenciana. En aquest projecte s’han dissenyat i s’han creat 6 instruments experimentals amb col·laboració de diferents universitats Nacionals i Internacionals com: Universitat de València, Universitat de Barcelona, Universitat de Vic, Universitat de Porto, Universitat d’Aveiro. Ha realitzat nombrosos cursos com a ponent per a diferents centres de formació del professorat i Universitats a nivell nacional i internacional com: Universitat de Castella-la Manxa, Universitat de Cantàbria, Universitat de les Illes Balears, Universitat Autònoma de Madrid, Universitat Jaume I, Universitat de València; Universitat Internacional Menéndez Pelayo, Universitat de Jaen, Fundació telefònica (Madrid), Fundació Katerina Gurska, Berklee College of Music València, MediaLab Prado Madrid, London College University, Universitat de Porto, TEDxUPValència, Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), Conservatori Superior de música de València. Ha rebut encàrrecs per a propostes de creació per a joves des d’institucions com l’IVAM Institut València d’Art Contemporani, o de l’Institut Valencià de Cultura dins del festival ENSEMS i ha participat com a investigador i creador en tres convocatòries de Resistències Artístiques del Consorci de Museus de la Generalitat valenciana. Les línies de recerca són la Creativitat musical, la creació i l’aprenentatge col·laboratiu, la música contemporània, les noves tecnologies, l’aprenentatge basat en la creació artística col·laborativa (ABCAC) és membre investigador de l’Institut de Creativitat i Innovació Educativa de la Universitat de València .
Co-director de la col·lecció ArtsLAB de l’Institut de Creativitat i Innovacions Educatives de la Universitat de València on s’han publicat dos llibres en aquesta col·lecció: Escoles Creadores: escoles del canvi (2020) i Instrumentarium XX1: nous sons a l’aula de música ( 2022) tots dos editats per l’editorial Valenciana Edictoràlia. Ha publicat nombrosos articles a revistes especialitzades de pedagogia i didàctica de la música, així com articles a revistes d’impacte nacionals i internacionals. Des del 2015 és membre del consell de direcció de la revista Eufonía de Graó Editorial