MEDIANT EL COL·LAPSE

Dins del marc de l'exposició "Col·lapsant Millor", aquest cicle de converses reuneix diferents professionals de l’art, l’educació i la mediació cultural per reflexionar sobre el paper dels programes educatius i de mediació en el context artístic contemporani. A través d'una visió crítica de les institucions culturals, s'explorarà com podem integrar els plantejaments de l'educació i la mediació en la integritat d'un projecte institucional.

A través de diverses veus i experiències, es plantejaran qüestions sobre col·lectivitat, comunitat, escolta i inclusió, especialment en contextos rurals i fora de les metròpolis, on l’accés a l’art i la cultura sovint queda desdibuixat per la centralització dels recursos i la institucionalització dels espais artístics.

Cada conversa serà un diàleg entre Quim Packard, artista de l’exposició, i els convidats, creant un espai de debat i intercanvi d’idees.

 

Programa de converses:

 

Jordi FerreiroDissabte 15 de febrer, 11h
Artista i educador especialitzat en la creació de dispositius participatius en institucions culturals. La seva pràctica combina joc, experimentació i pedagogia per repensar el rol del públic dins dels museus i centres d’art. Ha col·laborat amb institucions com el MACBA, el CCCB i la Tate Modern, entre d'altres. Recentment, ha treballat a Manifesta 15, on ha desenvolupat projectes que qüestionen els límits de la mediació i l’educació artística en el context d'una biennal nòmada. En aquesta conversa es reflexionarà sobre la necessitat d’estructures més flexibles i permeables en els programes educatius i de mediació.

 

Àngela PalaciosDissabte 22 de febrer, 11h
Mediadora cultural i gestora de projectes enfocats en la interacció entre art i educació. Ha treballat en diversos programes de mediació amb un fort component de participació comunitària, explorant estratègies d’inclusió i escolta activa. En el aquest diàleg, abordarà com els processos de mediació poden esdevenir pràctiques transformadores dins i fora de les institucions artístiques.

 

Aida Sánchez de SerdioDissabte 1 de març, 11h
Investigadora, docent i experta en educació artística i pràctiques col·laboratives. El seu treball se centra en la relació entre art, ciutadania i educació en contextos socials diversos. Ha publicat nombrosos estudis sobre mediació i institucions culturals. En aquesta conversa ens convidarà a pensar com la mediació pot ser una eina fonamental per qüestionar i redefinir el paper dels espais culturals en l’actualitat.

 

Aquest cicle vol ser una oportunitat per compartir experiències, generar debat i imaginar conjuntament noves formes d’intervenció que permetin expandir el paper de l’educació en el context artístic.

 

Lloc: Museu d'Art Modern de la Diputació de Tarragona

Entrada lliure

Horari: 11.00 – 13.00 h

 

INSCRIPCIONS

 

 

Galeria d'imatges