Projectes Europeus i Regió del Coneixement

Il·lustració de l'Atomium de Brussel·les
Il·lustració de l'Atomium de Brussel·les

 

La importància i influència de la Unió Europea i de les seves polítiques en el món local és creixent i està definint nous tipus d’estratègies territorials que cal conèixer i que tenen com a principal objectiu l’increment de la competitivitat a les diferents regions.

A la unitat de Projectes Europeus i Regió del coneixement tenim, entre d’altres, la finalitat d’identificar projectes i oportunitats procedents de programes i convocatòries europees dels Fons Estructurals en el marc de l’Estratègia Catalana (RIS3CAT) i Europea (2014-2020).

A la unitat de Projectes Europeus i Regió del Coneixement tenim com a objectius fonamentals:

  • Impulsar accions de cooperació entre els governs locals  i d’aquests amb els agents socio-econòmics del territori en el marc de l'estratègia RIS3CAT.
  • Fomentar  la creació de xarxes , bones pràctiques i cercles de comparació.
  • Identificar projectes i oportunitats procedents de programes i convocatòries europees.
  • L’impuls i elaboració dels PECT’s (Projectes d’Especialització i Competitivitat Territorial) en el marc de l’Estratègia Catalana (RIS3CAT) i Europea (2014-2020)
  • Implementar projectes de desenvolupament econòmic

Des de la unitat som responsables de l'edició i manteniment de:

Mercuri

 > El Butlletí dels Governs Locals i Europa és una publicació digital quinzenal que s’edita des del 2013. Amb la col·laboració de les quatre diputacions catalanes recull notícies relacionades amb la Unió Europea.

> El portal de dades Mercuri és un sistema d'informació socioeconòmica local del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre. Una eina d'anàlisi i coneixement tècnic que proporciona dades i indicadors elaborats mitjançant el tractament de referències estadístiques procedents de diferents fonts.

Galeria d'imatges