Les XIV Jornades d’Interiorisme Yazoo portaran a l'EADR consagrats professionals, del 14 al 16 de febrer

07/02/2018
Comunicació

Les XIV Jornades d’Interiorisme Yazoo obriran les seves portes a l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Reus els dies 14, 15 i 16 de febrer. Alumnes i tot el públic interessat podran assistir a les ponències de reconeguts professionals per conèixer la seva concepció i experiència en el camp de l’interiorisme. Es tracta de la catorzena edició de les Jornades Yazoo, que el centre d’ensenyaments artístics de la Diputació ofereix anualment. 

Les Jornades comptaran, en questa ocasió, amb la participació de sis consagrats professionals que explicaran la seva particular visió del món de l’interiorisme i l’arquitectura. Les sessions es desenvoluparan amb dues xerrades cada dia: a les 16 hores i a les 18 hores, a la Sala Llimoner del centre (carrer del Vent, 6).

Eines de formació per l'alumnat i de difusió de l'art per a tota la ciutadania

El realitzador i productor audiovisual, Ramon Masip, serà l’encarregat, el dia 14 de febrer, d’obrir les Jornades amb Les 7 vides d’Eduard Toda, sobre aspectes relacionats amb la vessant de la producció i la realització d’aquesta obra documental que dóna nom, també, a la conferència. Aquest mateix dia, a les 18 hores, Carmen Rodríguez, historiadora de l’art i doctora en Teoria i Història de l’Arquitectura oferirà la xerrada Aprendiendo a vivir modernamente: visiones de una domesticidad bajo control.

El dia 15 de febrer, l’arquitecte Raúl Sánchez oferirà la conferència Contra la especialització i el reconegut interiorista i aparellador Agustí Costa parlarà de l’equilibri entre la raó i el sentiment a l’hora de crear espais amb la xerrada Interiors. Sentit i sentiment

La darrera jornada, el dia 16 de febrer, permetrà escoltar al premiat arquitecte Sergio Sebastián amb Del estudio a la obra sobre idees, pràctiques i experiències per aproximar-se al procés constructiu. La darrera conferència anirà a càrrec d’un altre nom propi destacat l’arquitectura, Lola Domènech, que amb Mutacions exposarà la seva visió i experiència sobre la transformació dels espais i la creació d’atmosferes. 

Les Jornades Yazoo són un clar exponent de la doble vocació de l'Escola d'Art i Disseny de la Diputació a Reus de formar els seus alumnes com a interioristes i de dotar-los d'eines per a la formació continuada mitjançant propostes teòriques i experiències de professionals de reconeguda trajectòria. La iniciativa s’obre a tot el públic amb la voluntat de fer extensiva l’activitat i el coneixement que genera l’Escola a tota la ciutadania.  

Galeria d'imatges