L'Arxiu General de la Diputació mostra el seu funcionament a la ciutadania amb motiu del dia Internacional dels Arxius

Durant tot aquest divendres s'ofereixen visites guiades al públic per donar a conèixer aquest equipament emblemàtic de la demarcació

09/06/2017
Diputació
Alguns dels visitants que s'han acostat a l'Arxiu General de la Diputació aquest matí de divendres
Alguns dels visitants que s'han acostat a l'Arxiu General de la Diputació aquest matí de divendres

L'Arxiu General de la Diputació de Tarragona celebra avui una jornada de portes obertes amb motiu del Dia Internacional dels Arxius. Durant tot el matí, desenes de persones ja s'han acostat a l'Arxiu i, a través de les visites guiades que s'hi han organitzat, han pogut conèixer de prop les diferents tasques que s'hi realitzen i el tipus de documents que es conserven en aquest espai. La jornada de portes obertes i les visites guiades es realitzaran fins a les 5 de la tarda.

Durant les visites guiades, els assistents han pogut comprovar les condicions ambientals en què es conserven els documents; han conegut de prop les tasques que es realitzen a l'Arxiu i quin tipus de documents s'hi guarden; han accedit a espais on es guarden els fons i que normalment són d'accés restringit, i han descobert el valor que suposa l'Arxiu per a la memòria i la riquesa històrica i documental de la demarcació. A més de la visita guiada, al vestíbul de l'edifici també es pot veure una petita mostra de l'exposició sobre els processos d'arxiu Espais de Memòria. L'Arxiu vist per un fotògraf: Ramon Cornadó.

L'Arxiu General de la Diputació de Tarragona va inaugurar la seva seu al carrer Vila-seca de la Canonja l'octubre del 2013. L'Arxiu conserva un gran fons documental propi de la Diuptació de Tarragona des del 1822. Però, a més, també custodia partitures musicals de mossèn Salvador Ritort i Faus (1887-1955), fotografies dels diferents pobles de la demarcació, microfilmats com el DOCE (1995), el BOE (1984-2008), el DOGC (1990-1998), el Diari de Tarragona (1991-1999) i el Nou Diari (1991-1997); a banda d'altres documents, alguns de caràcter confidencial, com ho són els registres referents als nens i nenes acollits per la Beneficiència entre 1843 i 1992.

 

Etiqueta: 
Arxiu
Galeria d'imatges