La Diputació presenta la plataforma digital ACTIO al Congrés d'Arxivística i Gestió de Documents de Reus

L'eina permet automatitzar els serveis administratius i que la ciutadania pugui fer tràmits amb els seus ajuntaments des de casa

09/05/2017
Diputació
Reus
Comunicació
Els tècnics de la Diputació al Congrés d'Arxivística a Reus
Els tècnics de la Diputació al Congrés d'Arxivística a Reus

La Diputació de Tarragona ha presentat la nova plataforma de tramitació electrònica ACTIO al Congrés d'Arxivística i Gestió de Documents celebrat a Reus aquest cap de setmana. Aquesta eina, desenvolupada íntegrament per la Diputació, és un sistema d'automatització de serveis administratius que permet a la ciutadania fer tràmits amb els seus ajuntaments des de casa. Sol·licitar un permís d'obres, comunicar una alta d'activitat o fer un canvi de domicili al padró municipal són algunes de les gestions que es poden realitzar a través de la nova plataforma i sense haver-se de traslladar als ajuntaments.

El tècnic de l'Arxiu General Sergi Borrallo i la tècnica del Servei d'Assistència Municipal (SAM) de la Diputació de Tarragona Dolors Roo han estat els encarregats d'explicar el funcionament d'ACTIO durant una taula rodona titulada Les solucions disponibles al sector públic català: demostracions pràctiques. En aquesta mateixa taula, moderada pel tècnic del Servei d'Arxiu i Documentació Municipal de l'Ajuntament de Tarragona Joaquim Nolla, també s'hi han presentat el servei e-SET del Consorci AOC i el gestor documental ARESTA de la Generalitat de Catalunya. La plataforma ACTIO, així com les altres eines d'automatització de serveis administratius, pretenen impulsar l'administració digital i donar compliment a la nova normativa de procediment administratiu i de règim jurídic del sector públic.

Més de 350 professionals de Catalunya van participar al Congrés d'Arxivística que va tenir lloc els dies 4, 5 i 6 de maig a Reus, sota el títol La gestió documental: el futur (és) ara!. Aquest congrés, que va comptar amb nombroses participacions nacionals i internacionals es va realitzar dins de la programació dels actes Reus Capital de la Cultura Catalana.


 

Etiqueta: 
Arxiu
Galeria d'imatges