La Diputació de Tarragona acull una mostra de ceràmica artística que commemora els 15 anys de la Fira Terrània de Montblanc

L'exposició es pot visitar al Pati del Palau fins al proper 24 de setembre

05/09/2017
Cultura
Tarragona
Comunicació
Acte d'inauguració de la mostra
Acte d'inauguració de la mostra

Aquest dimarts s'ha inaugurat, al Pati del Palau de la Diputació de Tarragona, l'exposició Col·lecció Terrània, 15 anys de ceràmica a Montblanc. La mostra, que es pot visitar fins al 24 de setembre, recull peces de ceràmica artística i decorativa que han format part de les diverses edicions de la història de la Fira Terrània. El municipi de Montblanc aposta fortament per aquesta disciplina artística i organitza anualment aquest certamen, amb ressò internacional, amb l'objectiu de dotar de valor l'artesania ceramista.

L'exposició ha estat inaugurada pel diputat de cultura de la institució, Joan Olivella, en un acte que ha comptat amb la presència del primer tinent d'alcalde de Montblanc, Francesc Benet; el director dels serveis territorials de cultura a Tarragona, Jordi Agràs, i el diputat de la Diputació de Tarragona Carles Ribé.

Terrània va néixer l'any 2003 com un esdeveniment pioner a Catalunya, quan es va fer realitat la proposta de diversos ceramistes locals a l'Ajuntament de Montblanc de realitzar un Festival Internacional de Ceràmica al municipi. Un dels principals objectius d'aquesta fira és donar a conèixer la ceràmica artística i decorativa i les tècniques i materials que utilitza: porcellana, gres, fiança, rakú, esmalts i escultura, entre altres.

Enguany Terrània tindrà lloc els dies 29 i 30 de setembre i 1 d'octubre, i amb motiu del 15è aniversari s'ha previst realitzar tot un seguit d'activitats paral·leles i prèvies a la fira com ara l'exposició a la Diputació de Tarragona, que inclou obres de ceramistes catalans, francesos, txecs, belgues i anglesos entre altres. A més, s'han organitzat tres exposicions més que es podran visitar a Montblanc durant tot el mes de setembre.

 

 

 

 

 

Etiqueta: 
exposició
Galeria d'imatges
  • La mostra es pot visitar fins al 24 de setembre
  • La mostra es pot visitar fins al 24 de setembre
  • La mostra es pot visitar fins al 24 de setembre
  • La mostra es pot visitar fins al 24 de setembre