La Diputació col·labora amb els actes que la ciutat de Reus dedica a la ballarina Roseta Mauri aquest any 2019

Impulsats per l'Ajuntament reusenc per homenatjar l'artista (1850-1923), qui va arribar a ser primera ballarina de l'Opera de París

22/01/2019
Cultura
Reus
Comunicació
La presentació dels actes de l'any commemoratiu s'ha fet al Teatre Fortuny de Reus
La presentació dels actes de l'any commemoratiu s'ha fet al Teatre Fortuny de Reus

La Diputació col·labora amb els actes que l'Ajuntament de Reus dedicarà aquest any 2019 a l’artista Roseta Mauri i Segura (1850-1923), referent internacional del món de la dansa i que 95 anys després de la seva mort continua formant part en la programació cultural de la ciutat. La commemoració començarà oficialment el dia 13 de febrer, amb un acte institucional al Palau Bofarull de la Diputació a Reus i una conferència sobre la vida de Roseta Mauri que anirà a càrrec de Carme Puyol, llicenciada en Història i graduada en Arxivística i Gestió d’Institucions Culturals.

La commemoració vol retornar a la memòria col·lectiva qui va ser primera ballarina de l’Òpera de París i va meravellar el públic durant 20 anys dalt dels escenaris i vol coincidir amb un dels anys en els que es convoca el Premi Beca Roseta Mauri que es fa al Teatre Bartrina i el Premi Internacional de Dansa Roseta Mauri que es du a terme al Teatre Fortuny.

Una exposició extraordinària, la Nit dels Museus i del Patrimoni amb el fil conductor al voltant de la dansa o els actes commemoratius del Dia Internacional de la Dansa centraran l’activitat que la ciutat prepara per a l’Any Roseta Mauri. La voluntat és que el calendari previst fins a aquest moment es vagi ampliant amb altres aportacions que arribaran des d’altres departaments del mateix Ajuntament de la ciutat, o bé d’altres institucions com el Centre de Recursos Pedagògics o les mateixes escoles de dansa. Pel que fa a la Diputació, col·labora econòmicament amb els actes d'aquest any 2019 amb 50.000 euros.

La presentació dels actes als mitjans de comunicació s'ha dut a terme aquest dimarts al migdia al teatre Fortuny, amb la participació de l'alcalde de Reus, Carles Pellicer; del diputat de la Diputació Sergi Pedret, i d'altres representants d'institucions i entitats vinculades als actes commemoratius.

Etiqueta: 
Cultura
Galeria d'imatges