Els rellotges de sol de la demarcació de Tarragona protagonitzen un nou títol de la col·lecció 'Difusió cultural'

El volum, editat per la Diputació i amb textos de Mireia Mercadé i fotografies de la mateixa autora i de Marta Vilaspasa, s'ha presentat al Museu Deu del Vendrell

02/08/2019
Cultura
El Vendrell
Comunicació
La presentació es va dur a terme al Museu Deu, al Vendrell
La presentació es va dur a terme al Museu Deu, al Vendrell

La Diputació de Tarragona ha ampliat la seva col·lecció 'Difusió cultural', de la Biblioteca Ramon Berenguer IV, amb el títol: Rellotges de sol a la demarcació de Tarragona. El llibre presenta un inventari dels 350 rellotges existents al territori, classificats per municipis i comarques, i en detalla aspectes com la ubicació, la història, l'estil, els materials, el funcionament o les anècdotes que els envolten.

La demarcació de Tarragona conserva més de 350 rellotges de sol de tipus molt diversos, que expliquen la manera i la voluntat de controlar el temps i la història al darrere de cada lloc on s'ubicaven. En el llibre, hi podrem trobar un dels exemplars més grans i complexos de tot Catalunya: el rellotge del carrer del Portal de Porrera (al Priorat), construït el 1858 per Jaime Assens i Simó, que a més d'assenyalar les hores també marca els signes del zodíac.

El Baix Penedès és la comarca amb més rellotges de sol de tota la demarcació, més d'un centenar. La població del Montmell recull una gran varietat dels més antics, com per exemple el rellotge de Cal Soldat, construït el 1778; en canvi, poblacions com Cunit o Calafell tenen rellotges de sol més actuals, com ara el rellotge de Cal Rovira d' I. Romeu Ivern, construït l'any 1996.

El volum s'ha presentat aquest dimarts al Museu Deu del Vendrell, en un acte que ha comptat amb la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó; l'alcalde del Vendrell Kenneth Martínez, i l'autora Mireia Mercadé. A l'acte de presentació també hi han assistit el vicepresident de la Diputació Quim Nin; la vicepresidenta de la institució i regidora del Vendrell, Eva Mata; el diputat i delegat dels Serveis d'Assistència al Ciutadà, Joan Josep Garcia, i la diputada Immaculada Costa.

A través del fons editorial de la col·lecció 'Difusió cultural", la Diputació de Tarragona posa a l'abast de tothom la realitat cultural i patrimonial del territori, aporta informació local i promou el coneixement general sobre elements tradicionals i festius de les comarques del Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i el Baix Penedès.

Etiqueta: 
Cultura
Galeria d'imatges