El set vegades campió estatal d'escalada Daniel Andrada, protagonista de la tercera sessió del Cicle de Muntanya

El cicle continua amb projeccions i ponències cada dijous a l'Auditori Diputació fins al proper 6 d'abril

16/03/2017
Cultura
Tarragona
Premsa
Dani Andrada, al Cicle de Muntanya
Dani Andrada, al Cicle de Muntanya

«Catalunya és l'epicentre de l'escalada». Daniel Andrada, escalador reconegut mundialment, ho ha afirmat aquest dijous durant la conferència que ha ofert a l'Auditori Diputació. Més de 200 persones s'hi han aplegat per escoltar aquest escalador professional, actualment establert al Camp de Tarragona. El protagonista de la tercera sessió del Cicle de Muntanya, ha compartit la seva experiència durant els més de 28 anys realitzant vies d'escalada d'alt nivell. Entre les seves fites, destaca el fet d'haver escalat les anomenades universitats tarragonines com Siurana i Margalef, zones amb vies de gran dificultat i centenars de vies d'escola d'escalada arreu del món. El joc d'escalar ha estat el títol de la seva conferència, el mateix que dóna nom al llibre sobre la seva biografia.

Set vegades campió estatal, guanyador de moltes proves de la Copa del Món en bloc i velocitat, i del Wild Country Arco Rock Legends al 2016, Daniel Andrada està considerat un dels principals exponents de l'escalada esportiva a nivell mundial. A la seva biografia se'l defineix com "un escalador compulsiu, equipador incansable, i col·leccionista de vuitens i novens". Però sobretot s'hi destaca la seva motivació, la forma d'experimentar i la continua recerca de noves emocions i rutes. Andrada és el coautor de les Guies d'escalada Tarragona Climbs i Lleida Climbs, un èxit editorial que ha esgotat la primera edició, i ja se'n preveu una segona.

Següents conferències i documentals del Cicle de Muntanya

El Cicle de Muntanya de la Diputació de Tarragona continua cada dijous fins al 6 d'abril. El proper dijous tindrà lloc la projecció dels dos curtmetratges: E.B.C. 5300 (2015), de Leónard Kohli, sobre l'Everest, i A line across the sky (2015), de Josh Lowell i Peter Mortimer, que té com a escenari la Patagònia (23 de març, 19.30 h). La següent pel·lícula que es projectarà al cicle serà Jurek (2014), de Pawel Wysoczánski, film que repassa les fites de Jerzy Kukuczka, mort el 1989 durant una expedició al Nepal (30 de març, 19.30 h). L'alpinista Álex Txikon (Lemoa, Biscaia,1981), qui ha participat en prop de trenta expedicions i ha assolit deu vuit mils, serà l'encarregat d'oferir la conferència de cloenda del cicle (6 d'abril, 19.30 h).

D'altra banda, Sebastián Álvaro durà fins a Tarragona l'exposició fotogràfica El món a la fi del món, que es podrà visitar del 31 de març a l'1de maig al Tinglado 4 del Moll de Costa del Port, organitzada per l'Autoritat Portuària de Tarragona i en el marc del Cicle de Muntanya. L'entrada als actes del Cicle de Muntanya és gratuïta, si bé cal recollir-ne la invitació a l'Auditori Diputació, a partir d'una hora abans de cada conferència/projecció.

El nou Cicle de Muntanya de la Diputació de Tarragona sorgeix de la fusió del Cicle de Conferències i de la Mostra de Cinema. La reformulació coincideix amb els deu anys de l'inici de les ponències i el quart de les projeccions, actes que fins a la data se celebraven separadament en diferents èpoques de l'any. Amb la unió en un únic esdeveniment, el cicle creix i aspira a consolidar-se com a referent català de l'àmbit de la muntanya.

Etiqueta: 
Cicle
Galeria d'imatges
  • Dani Andrada, al Cicle de Muntanya