El pintor tortosí Roberto Escoda du les seves emblemàtiques oliveres al Museu d'Art Modern de la Diputació de Tarragona

L'artista, de 90 anys, hi exposa una selecció de la seva obra recent

11/05/2017
Cultura
Tarragona
Comunicació
L'olivera és un tema recurrent en l'obra de Roberto Escoda
L'olivera és un tema recurrent en l'obra de Roberto Escoda

Les soques d'olivera són un tema recurrent en els olis i dibuixos de Roberto Escoda (Tortosa, 1927), i malgrat conrear altres temàtiques, són molts els qui el coneixen com "el pintor de les oliveres". Ara, coincidint amb els 90 anys de l'artista ebrenc, el Museu d'Art Modern de la Diputació de Tarragona (MAMT) exposa una selecció de la seva obra més recent, Roberto Escoda, el present del pintor, en la qual l'autor s'endinsa en els plecs rugosos de troncs i branques per reflexionar a l'entorn del passat i del present. Coloristes o en blanc i negre, la quarantena d'obres de la mostra, fetes amb tinta xinesa, grafit o pintura a l'oli, esdevenen una oportunitat única per conèixer l'etapa actual d'un artista emblemàtic que continua treballant a diari en la seva passió.

L'exposició s'ha inaugurat aquest vespre al MAMT, en un multitudinari acte presidit pel diputat de la Diputació de Tarragona Joan Josep Malràs, acompanyat de l'autor; de l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel; de la directora del museu, Rosa M. Ricomà, i de l'historiador de l'art autor del text del catàleg de l'exposició, Ivan Favà. Hi han assistit, així mateix, el diputat de la Diputació Pau Ricomà, la diputada del Parlament de Catalunya Meritxell Roigé; la directora del Servei d'Assistència al Ciutadà de la Diputació, Pilar Casas; la directora de l'Escola d'Art de la Diputació a Tortosa, Pilar Lanau, i l'artista Leonardo Escoda, fill del protagonista de l'exposició. Entre el públic que ha omplert la sala d'actes del MAMT s'hi han comptat nombrosos tortosins i tortosines que no s'han volgut perdre l'inici d'aquesta mostra dedicada a l'autor ebrenc.

Roberto Escoda, el present del pintor es pot visitar fins al 2 de juliol, de dimarts a divendres, de 10 h a 20 h; dissabte, de 10 h a 15 h i de 17 h a 20 h, i diumenge i festius, d'11 h a 14 h. L'entrada és lliure.

Una dilatada trajectòria

Roberto Escoda Valldepérez és doctor en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. Ha estat professor titular de dibuix industrial a l'escola de Maestría Industrial (actualment IES de l'Ebre). Professor de dibuix i de procediments pictòrics i director de l'Escola d'Art de la Diputació a Tortosa i catedràtic de Dibuix a l'Institut Joaquim Bau de Tortosa. Va formar part dels grups artístics Delta 51 i Cabrafeixet. Ha participat en nombroses exposicions col·lectives i individuals de dibuix, gravat i pintura. La seva obra està vinculada al paisatge de les Terres de l'Ebre, la seva gent i les seves famoses oliveres del Baix Ebre i del Montsià. L'obra d'Escoda pren l'herència dels post-impressionistes i expressionistes, fins a evolucionar amb un figurativisme propi. En l'actualitat, continua el treball artístic al seu taller de Tortosa.

Galeria d'imatges