Commemorem el Dia Mundial de la Sida

La Diputació de Tarragona s’adhereix al manifest de l’Agència de Salut Pública per donar fi a l’estigma i la discriminació de les persones amb VIH

29/11/2019
Diputació
Comunicació
Dia Mundial de la Sida 1 desembre
Dia Mundial de la Sida 1 desembre

 

Un any més la Diputació de Tarragona s’adhereix al manifest redactat per l’Agència de Salut Pública de Catalunya amb motiu del Dia Mundial de la Sida, que es commemora cada 1 de desembre. Més de 130 empreses, institucions i entitats ens sumem al comunicat i el fem públic per conscienciar la societat de la importància d’erradicar aquesta malaltia.

L’1 de desembre se celebra el Dia Mundial de la Sida amb l’objectiu de conscienciar la societat i implicar-la en la resposta envers el VIH arreu del món.

Des de l’any 1987, l’1 de desembre es celebra el Dia Mundial de la Sida a tot el món per recordar a la societat que hem de continuar actius, sense defallir, en la resposta enfront del VIH.

Cal que tots treballem per millorar la qualitat de vida de tota la població, evitar noves infeccions, diagnosticar-les tant aviat com sigui possible per millorar el pronòstic de la persona afectada i evitar la transmissió.

A Catalunya, el compromís polític i social ha permès, per una banda, el desplegament d’instruments com el Pla d’acció enfront del VIH i altres ITS 2016-2020, un pla ampli, sostenible i avaluable que engloba els objectius i actuacions en un marc de col·laboració intersectorial i com l’Acord Nacional per afrontar l’epidèmia del VIH a Catalunya i lluitar contra l’estigma relacionat que insta a la creació del Pacte social contra la discriminació de les persones que viuen amb el VIH; i per l’altra, ha facilitat la planificació, l’impuls, la coordinació i l’avaluació de les actuacions mitjançant el Programa de prevenció, control i atenció al virus d’immunodeficiència humana, les infeccions de transmissió sexual i les hepatitis víriques.

Cal continuar en aquest camí de l’esforç conjunt de les administracions, del teixit associatiu, de les societats científiques i de la societat en general per a la prevenció de la infecció amb tots els elements i les eines disponibles en aquests moments: l’educació, la sensibilització, la inclusió, el respecte a qualsevol mena de diversitat, l’empoderament, el diagnòstic precoç, el tractament com a prevenció, la profilaxi prèvia a l’exposició i l’atenció a la cronicitat.

La lluita contra l’estigma i la discriminació cap a les persones amb VIH és responsabilitat d’una societat compromesa amb els drets humans ja que empitjoren la qualitat de vida i la salut, produeixen desigualtats en l’accés a serveis socials, jurídics i sanitaris, al mercat laboral i a l’habitatge entre d’altres. El Pacte Social ha de constituir les bases de l’estratègia per a la resolució d’aquesta vulneració de drets.

Aquesta jornada és una nova oportunitat per insistir en què els avenços científics i socials han millorat la qualitat i l’esperança de vida de les persones amb VIH però també per recordar que cada any es produeixen noves infeccions i que malauradament no es disposa d’un tractament curatiu. Com a societat, tenim pendents importants reptes que hem d’encarar plegats i avui és un dia immillorable per afegir-nos-hi.

- Comunicat conjunt Dia Mundial de la Sida 2019 -

Ni estigma ni discriminació!

900 21 22 22

 

Etiqueta: 
Salut
Galeria d'imatges