Prades

Municipi

Comarca: 
El Baix Camp
Habitants: 
651
Extensió: 
32,58 km²
Nuclis població: 
Prades. (Fuente:Nomenclàtor oficial de la Generalitat de Catalunya)

Prades, municipi de la comarca del Baix Camp, aplega una bona quantitat de festes i actes tradicionals que s'han mantingut vigents al llarg dels anys, com la popular Festa del Cava, pel juliol, en la qual és típic fer rajar cava de la font de la plaça. I cal destacar també una exposició permanent al Racó d'en Manelic que conté, a més d'una col·lecció de porrons, objectes d'etnografia popular local.

La població de Prades es troba en un altiplà d'uns 950 m sobre el nivell del mar al centre del massís muntanyós conegut com Muntanyes de Prades, que forma part de la serralada Prelitoral Catalana, i que és un dels accidents muntanyosos més importants del sud de Catalunya. La vila de Prades ha estat declarada bé d'interès cultural en la categoria de conjunt històric (9 de febrer de 1993).

La principal font d'ingressos de Prades és el turisme de muntanya, recolzat per la gran varietat de productes agrícoles que conformen una cuina de gran qualitat gastronòmica com les patates, les castanyes, els bolets, etc.

Ajuntament

Alcalde/essa: 
Lídia Bargas Musoy
Secretari/ària: 
Ramon Cunillera Marçal
Adreça: 
Pl. Major, 2
Ajuntament de Prades
43364  Prades
Espanya
Telèfon: 
977 868 018
Fax: 
977 868 197