'PlastiHistòria de la Música', un recorregut musical de plastilina

The Beatles_ Plastihistòria de la Música
The Beatles_ Plastihistòria de la Música

Monjos, joglars, saxofonistes, els Beatles... tot un seguit de personatges il·lustres de la música omplen el Pati del Palau de la Diputació fins a l’1 d’abril.

Els inicis de la música són ben desconeguts, molts pobles primitius l’associen a un origen diví, historiadors diversos afirmen que alguns instruments musicals semblen haver existit des de temps immemorials, des de la prehistòria on el colpeig rítmic de mans i peus ja dibuixa un primer instint musical. Com sigui, sempre hi ha hagut música i els humans hem tingut necessitat d’expressar-nos musicalment des que en tenim coneixement.

L’exposició ‘PlastiHistòria de la Música’ està formada per 20 diorames construïts en plastilina, i amb els quals l'espectador fa un recorregut per la història de la música, des de la prehistòria fins als musicals de cine, passant per l’Edat Mitjana, el Barroc o el Classicisme, la música tribal, els cants gregorians o el jazz de Louisiana... tot un recorregut plàstic des d’una perspectiva divertida i innovadora.

 

plastihistoria prehist

L’objectiu de la mostra és facilitar una comprensió de la música des d’un vessant lúdica, identificar les diferents etapes i la evolució llarg dels temps, establir connexions entre diferents estils musicals, identificar l’origen de diferents instruments i, sobretot, potenciar l’interès per la música.

L’exposició es complementa amb uns tallers didàctics, dirigits per la doctora en Musicologia i professora de la URV, Montserrat Canela, per a les escoles que ho sol·licitin. Les escoles que vulguin visitar l’exposició, tenen un dossier didàctic a la seva disposició. [veure Guia Didàctica]

 

plastihistoria mozart

 

 

logos jovi i funeduca

Per participar dels tallers cal que les escoles concertin cita amb la Unitat de Cultura de la Diputació (cultura@dipta.cat o bé 977 296 634)

Informació

Dia i hora: 
del Dimecres, 14 Febrer, 2018 - 09:00 al Diumenge, 1 Abril, 2018 - 14:00
Adreça: 
Pati del Palau de la Diputació
Passeig de Sant Antoni, 100
  Tarragona
Espanya
Municipi: 
Tarragona
Organitza: 
Diputació de Tarragona amb la col·laboració de: FundaciónEduca i Plastilinas JOVI