El Cicle de Muntanya 2017 acull la projecció dels curtmetratges 'E.B.C.' i 'A line across the sky'

Imatge del tràiler del curtmetratge E.B.C.
Imatge del tràiler del curtmetratge E.B.C.

En el marc del Cicle de Muntanya 2017, que enguany fusiona la Mostra de Cinema i el Cicle de Conferències, el proper 23 de març es projectaran a l'Auditori de la Diputació els dos curtmetratges 'E.B.C.' ('Everest Base Camp 5300m') i 'A line across the sky' ('Una línia a través del cel').

'E.B.C.' parla del Camp Base de l'Everest. Situat sobre una glacera, a 5.300 metres d'altitud, cada any es munta i desmunta durant dos mesos i pot arribar a acollir a més de 1.000 persones. Aquest curtmetratge suís de 15 minuts de durada, dirigit per Leónard Kholi, ens explica la vida al Camp Base per reflexionar sobre la nacessitat de controlar aquesta forma de turisme. La peça audiovisual va rebre el premi a millor curtmetratge de Mendi Film Fest de Bilbao l'any passat, i també va quedar seleccionat als festivals de Trento Film Festival d'Itàlia, Eho Mountain Film Festival de Macedònia i al Ulju Film Festival de Corea del Sud.

El documental 'A line across the sky' explica l'aventura de Tommy Caldwell i Alex Honnold que els va fer mereixedors del Piolet d'Or amb la travessia del Fitz Roy a la Patagonia. Una complicada travessia amb set cims escarpats i més de 4.000 metres d'escalada vertical. El curtmetratge, de 35 minuts de durada i dirigit per Josh Lowell i Peter Mortimer, va guanyar al 2015 el premi a la Millor pel·lícula de muntanya de Banf Mountain Film Festival de Canadà, el Gran premi i el de Millor curtmetratge del Mendi Film Fest de Bilbao, el guardó a la Millor pel·lícula del Danish Adventure Film FEstival de Dinamarca i el Millor curtmetratge de muntanya al Domzale Film Festival d'Eslovènia.

Informació

Dia i hora: 
Dijous, 23 Març, 2017 - 18:30
Adreça: 
Auditori Diputació
Pere Martell, 2
  Tarragona
Espanya
Municipi: 
Tarragona