Cicle de muntanya: Conferència ‘Patagònia fins a l’arrel. Torre Central del Paine’ a càrrec de Fátima Gil

El 27 de febrer a les 19 hores segona conferència del Cicle de Muntanya 2020. ‘Patafònia fins a l’arrel. Torre Central del Paine’ a càrrec de Fátima Gil a l’Auditori Diputació.

El marc d'enguany vol potenciar l'alpinisme d'aventura, l'esquí extrem, l'alpinisme femení a la Patagonia, l'escalada en gel per l'Àrtic Rus, un alpinista especialista de salt base i un escalador aventurer realitzant una pimera mundial a la Xina. D'aquí que aquesta edició es dedica a l'excel·lència en l'aventura.

Fátima Gil, alpinista, escaladora, guia de muntanya, actriu, model publicitària, periodista, aventurera i somiadora.

“Somiava a ser alpinista abans fins i tot de saber què significava la paraula”. Així es confessa Fátima Gil, que sempre s’ha sentit captivada i encisada per la natura i per les muntanyes.

L’any 2015 aconseguia fer realitat un dels seus grans somnis, al costat de la seva amiga i companya en l’Equip Femení d’Alpinisme Vicky Vega: escalar el Pilar del Cantábrico (500 m, A2+ / 6b+, 8a+) al Naranjo de Bulnes. I la via Mediterráneo (6b/A3, 540 m), cara oest del Naranjo de Bulnes, l’any 2016. Importants fites per ser les primeres repeticions en cordades femenines.

En el documental Patagònia fins a l’arrel ens faran reviure els dies d’intensa escalada que Fátima Gil i el seu company Diego Hernández van patir per coronar la Torre Central de les Torres del Paine, escalant la ruta Británica, més de 800 m amb dificultats de 5.11/A2, culminant així un gran somni i seguint els passos de Chris Bonington i Don Whillans, pioners de l’escalada a la Patagònia xilena.

L'entrada és gratuïta amb invitació i limitada a l'aforament de la sala, caldrà recollir la invitació a partir d'una hora abans de l'inici de cada sessió, al mateix auditori (no es faran reserves).

Informació

Dia i hora: 
Dijous, 27 Febrer, 2020 - 19:00
Adreça: 
Auditori Diputació
Carrer de Pere Martell, 2
43001  Tarragona
Espanya
Municipi: 
Tarragona